Sjelfull Mozartmusikk

Mens seiersbrøl og FFK-hoing preget utelivet i Fredrikstad i går, var det sjelfull Mozartmusikk med Borg Bach-koret innenfor Domkirkens lukkede dører.

Med hjelp av den profesjonelle kordirigenten, Margrethe Ek-Stenmo (her med ryggen til høyre), leverte Bach-koret med storhet i Domkirken i går.

Utenfor Fredrikstad Domkirke koker det av glede blant de rød/hvite. Byen er full av mennesker som i FFK-ånd skriker og hoier. Men i Domkirken sitter rundt 150 mennesker rolig og spisser ørene for å høre Borg Bach-koret markere Wolfgang Amadeus Mozarts 250-årsjubileum.

Kjent kirkemusikk

En av korets sangere åpner korkonserten med et FFK-skjerf rundt halsen.
– Dette er en stor dag for Fredrikstad, gliser han og ønsker de rundt 150 publikummerne velkommen.
Borg Bach-koret åpner konserten med storhet med «Lacrimosa» fra Requiem. I en halvsirkel i Domkirken synger koret det som er et av Mozarts mest kjente og mest fremførte kirkemusikkverk. Bach-koret som består av rundt 50 dyktige kortalenter fremfører den og den følgende «Benedictus» med sjel og glede.

Mestrer kirkeorgelet

De kraftfulle stemmene som sammen utgjør Borg Bach-koret har nok kvalitet til å få håret på armene hos de fleste til å reise seg.
Godt dirigert av den anerkjente kordirigenten, Margrethe Ek-Stenmo, leverer koret sjelfull Mozartmusikk av ypperste kvalitet. Domkantor, Dan René Dahl, klarer også å akkompagnere koret på kirkeorgelet. Han gjennomfører oppgaven med å fremføre to av Mozarts orgelkomposisjoner for mekanisk orgel, med glans. Publikummerne sitter som tente lys og lar Mozarts kjente kirkemusikk og de ikke fult så kjente tonene fylle ørene deres.
Repertoaret for konserten besto av blant annet «Spatzenmesse» og «Ave verum Corpus».
Tross seiersbrøl og hoing utenfor, leverte Borg Bach-koret storartede Mozarttoner og sjelfull musikk gjennom hele timen som konserten varte.

http://www.f-b.no/kultur/sjelfull-mozartmusikk-1.2198159