Senter for Musikk og helse ved Norges Musikkhøgskole

Hvorfor er koret og sangen så viktig for alle de tusen menneskene som gjør dette hver dag? Hvordan kan det å synge i kor virke helsebringende?

Margrethe Ek-Stenmo er student ved Musikk og Helse deltid, dirigent og lektor. I en kronikk i Adressa.no skriver hun om helsepotensialet som ligger i det å synge i kor.

Hun skriver:

«[…] Det er mulighet for helsebringende effekt [ved å synge i kor]. Det være seg korister som kommer på korøvelsen med spenningshodepine og som går hjem igjen uten hodepine fordi man har jobbet fysisk med sang og pust og at man har hatt det hyggelig sammen med andre korister.

Det å synge i kor øker kroppens oksygenopptak, musklene stimuleres, kroppens egne endorfiner og dopaminer frigjøres og sangen kan virke helt inn til cellenes liv. Det gir økt velvære, lyst, engasjement og energi. Dette kan redusere stress.

Ved å synge i kor kan man få en god opplevelse som styrker mennesket i hverdagen og gir som en opplevelse av økt velvære. Korsang har betydning for livskvalitet, identitet, selvbilde.»

Ek-Stenmo skriver prosjektoppgave om de terapeutiske og helsefremmende effektene av å synge i kor, og denne oppgaven skal også gis ut i bokform.

Web: Marie S. Skånland, okt. 2011

http://www.nmh.no/Senter_for_musikk_og_helse/arkiv/2011/97371

Dette innlegget ble skrevet i Bøker, Omtale og merket , , av Margrethe Ek. Bokmerk permalenken.

Om Margrethe Ek

Margrethe Ek jobber til daglig som Fagleder for Musikk-Dans-Drama avdelingen ved Kirkeparken videregående skole i Østfold. Hun dirigerer Moss Ensemble Consensus og har utdannelse innen sang, direksjon, musikkformidling og musikk og helse. Margrethe Ek er mye brukt som instruktør ved seminarer og holder ofte foredrag om kor og helse samt musikkformidling. Sangteknikk i kor og hvordan formidle og opptre på scenen er noe Ek jobber mye med. Margrethe er ofte brukt som jurymedlem i nasjonale og internasjonale korkonkurranser. -m-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *