Spennande songoppleving ventar

Italia neste: Det er ikkje grenser for kva Nissedalskoret gjev seg ut på. Til hausten ventar eit musikalsk høgdepunkt i Italia.

Nissedalskoret startar no oppkøyringa til det som skal ende i eit musikalsk høgdepunkt blant 40 kor frå heile verda.

Det må vere som musikk i øyro på dei som deltek i Nissedalskoret å ha med ei som Margrethe Ek Stenmo på laget. Den godt kjende musikkapasiteten og dirigenten har i fleire høve blitt engasjert for å kome til Nissedal og leie ulike songprosjekt som endar med konsertar.
Like før den siste konserten Ek Stenmo leia Nissedalskoret i april 2010, tok ho alle songarane med på ein gåtur for å lufte seg. Akkurat ei slik førebuing hadde Ek Stenmo gjort mellom anna før ein konkurranse i Italia der ho var dirigent for eit norsk kor. På lufteturen med Nissedalskoret fortalde ho om den musikalske opplevinga i utlandet. Vidare kom ho med forslag om at Nissedalskoret skulle reise til tevlinga i italienske Riva del Garda, og ho kunne vere dirigent.

Les mer i Vest-Telemark blad:
http://www.vtb.no/vis.php?id=5006

Dette innlegget ble skrevet i Omtale og merket , , av Margrethe Ek. Bokmerk permalenken.

Om Margrethe Ek

Margrethe Ek jobber til daglig som Fagleder for Musikk-Dans-Drama avdelingen ved Kirkeparken videregående skole i Østfold. Hun dirigerer Moss Ensemble Consensus og har utdannelse innen sang, direksjon, musikkformidling og musikk og helse. Margrethe Ek er mye brukt som instruktør ved seminarer og holder ofte foredrag om kor og helse samt musikkformidling. Sangteknikk i kor og hvordan formidle og opptre på scenen er noe Ek jobber mye med. Margrethe er ofte brukt som jurymedlem i nasjonale og internasjonale korkonkurranser. -m-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *