Kor og helse på januarkonferansen

Margrethe Ek rørte kursdeltakerne til tårer med sine historier om de helsebringende effektene av å synge i kor. Hun ba oss om å bevisttgjøre politikere rundt oss på denne betydningen av korvirksomhet. Thomas Caplin var populær instruktør på dirigentkurset. Han hadde også innlegg om kor og helse i et samfunnsperspektiv.

Formidling var den det andre store temaet. Kanskje legger vi for stor vekt på å være flink? Det er det visuelle inntrykket som ofte sitter igjen etter en konsert.

Det var tre paralelle kurs på januarkonferansen, nytt av året var hjelpedirigentkurs. Å ha basiskurs i direksjon samtidig som dirigent og tillitsvalgte er på samme samling virket veldig bra. Her var det også samlinger i plenum hvor rollen til hjelpedirigent ble diskutert med hoveddirigentene.

http://www.kor.no/nk-midt/sor-trondelag

Dette innlegget ble skrevet i Omtale og merket av Margrethe Ek. Bokmerk permalenken.

Om Margrethe Ek

Margrethe Ek jobber til daglig som Fagleder for Musikk-Dans-Drama avdelingen ved Kirkeparken videregående skole i Østfold. Hun dirigerer Moss Ensemble Consensus og har utdannelse innen sang, direksjon, musikkformidling og musikk og helse. Margrethe Ek er mye brukt som instruktør ved seminarer og holder ofte foredrag om kor og helse samt musikkformidling. Sangteknikk i kor og hvordan formidle og opptre på scenen er noe Ek jobber mye med. Margrethe er ofte brukt som jurymedlem i nasjonale og internasjonale korkonkurranser. -m-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *