Fra Moss Avis i dag 8. mars

Margrethe Ek har skrevet bok om helsegevinsten ved korsang

Margrethe Ek har skrevet bok om helsegevinsten ved korsang

Hvorfor er korsang så viktig for så mange? Ny bok fra viser at det kan være helsebringende.

Mangeårige dirigent Margrethe Ek har forundret seg i årtier over at mange korsangere har kommet på øvelse trøtte og slitne, men etter flere timer med øving har de gått derfra med fornyet energi. Kunne det være en sammenheng?

– Jeg har fått det dokumentert ved bruk av vitenskapelige målinger at kordeltakelse kan virke positivt inn på folks helse, sier forfatter Margrethe Ek som kommer med sin debutbok den 15. mars.

Boken har fått tittelen, Kor og helse, med undertittel; Hvordan kan det å synge i kor virke helsebringende?

Ek er i tillegg til å være dirigent for Moss Ensemble Consensus, lektor ved to videregående skoler og medlem av musikkfaglig råd i Norges Korforbund.

Les hele innlegget hos Moss Avis:

http://www.moss-avis.no/kultur/margrethe-ek-har-skrevet-bok-om-helsegevinsten-ved-korsang-1.7078077

Dette innlegget ble skrevet i Avisklipp og merket av Margrethe Ek. Bokmerk permalenken.

Om Margrethe Ek

Margrethe Ek jobber til daglig som Fagleder for Musikk-Dans-Drama avdelingen ved Kirkeparken videregående skole i Østfold. Hun dirigerer Moss Ensemble Consensus og har utdannelse innen sang, direksjon, musikkformidling og musikk og helse. Margrethe Ek er mye brukt som instruktør ved seminarer og holder ofte foredrag om kor og helse samt musikkformidling. Sangteknikk i kor og hvordan formidle og opptre på scenen er noe Ek jobber mye med. Margrethe er ofte brukt som jurymedlem i nasjonale og internasjonale korkonkurranser. -m-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *