Kor og helse

Mange korsangere kan fortelle at de kommer slitne og trøtte på korøvelsen, og at de går hjem igjen glade og fulle av energi etter 2-3 timer.

Korøvelsen hvor man får synge sammen med andre er det beste gjennom hele uken.

Hvorfor er koret og sangen så viktig for alle de tusen menneskene som gjør dette hver dag? Hvordan kan det å synge i kor virke helsebringende?

Denne boken belyser korsang i forhold til helse, livskvalitet, identitet, selvbilde og mestring.


Kor og helse på januarkonferansen
Margrethe
Margrethe Ek-Stenmo
Årets tema kor og helse har vært en snakkis i kormiljøet og i media i høst, og blir belyst fra flere sider når 35 dirigenter og 85 tillitsvalgte møtes til den 27. januarkonferansen i Norges Korforbund Sør-Trøndelag.Dirigentkurset Korkur som virker, helsebringende sang, formidling, bruk av tekster og hvordan vi oppnår bedre kontakt med publikum står på programmet. I år har vi også et nybegynnerkurs for nye og gamle hjelpedirigenter.

Instruktører er Jakob Margido Esp, Margrethe Ek-Stenmo, Thomas Caplin og Tove Ramlo-Ystad

Les hele artikkelen her: http://www.kor.no/nyheter/1311-kor-og-helse-pa-januarkonferansen/


Kor og helse
Illustrasjon_kor_og_helse
Av Margrethe Ek-Stenmo, dirigent, lektor og medlem av musikkfaglig råd i Norges Korforbund:

Se kronikk i Adresseavisen 8.10.11

Mange korsangere kan fortelle at de kom slitne og trøtte på korøvelsen og at de gikk hjem igjen glade og full av energi etter 2-3 timer. Korøvelse hvor man får synge sammen med andre er det beste igjennom hele uken.

Hvorfor er koret og sangen så viktig for alle de tusen menneskene som gjør dette hver dag? Hvordan kan det å synge i kor virke helsefrembringende?

Hver uke, hver dag er det mange tusen mennesker som finner veien til korøvelsen. Det er ca 200 000 sangere i Norge som møtes for å synge i kor. Noen av dem har øvd til Landskonkurranse for kor i Olavshallen i dag 8. oktober. Der sørger de for å gi publikum korsang av beste merke ispedd en god dose spenning.

Dette innlegget ble skrevet i Avisklipp, Bøker og merket , , av Margrethe Ek. Bokmerk permalenken.

Om Margrethe Ek

Margrethe Ek jobber til daglig som Fagleder for Musikk-Dans-Drama avdelingen ved Kirkeparken videregående skole i Østfold. Hun dirigerer Moss Ensemble Consensus og har utdannelse innen sang, direksjon, musikkformidling og musikk og helse. Margrethe Ek er mye brukt som instruktør ved seminarer og holder ofte foredrag om kor og helse samt musikkformidling. Sangteknikk i kor og hvordan formidle og opptre på scenen er noe Ek jobber mye med. Margrethe er ofte brukt som jurymedlem i nasjonale og internasjonale korkonkurranser. -m-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *